dissabte, 16 de febrer del 2013

COSMOCAIXA: BOLES, BALES I ESFERES

Aquest dijous les Llúdrigues hem anat al Cosmocaixa. Ja fa un parell de setmanes que observem, analitzem i busques diferents formes que podem trobar a la natura.
Tan bon punt hem entrat ja hem començat a veure'n.













Per què unes formes són més freqüents que altres?
Què tenen en comú un estel com el Sol, un planeta, un ou de peix, una taronja, una bombolla i la punta d'un bolígraf? Tots aquests objectes, inerts, vius i cultes, comparteixen la mateixa forma: són esferes. Per què hi ha tantes esferes, cercles i circumferències? Ajuda en alguna cosa el fet de ser esfèric? Les esferes es veuen amb més freqüència que altres formes.  Quines són les formes més probables a la natura? Serveix per alguna cosa ser circular, espiral, hexàgon o fractal? Els objectes que tenen la mateixa forma, comparteixen res més a banda de la seva forma? Potser comparteixen la funció, és a dir, aquella propietat que ajuda que l'objecte en qüestió, ja sigui inert, viu o culte, preservi a la natura.
















Una estimulant posada en escena per tal que els
menuts descobreixin el fascinant món de les formes i la seva funció a la natura. Amb l'ajuda de l'Enki, el protagonista de l'obra, descobrirem les formes més habituals que trobem a la natura. Començarem a observar-les i a classificar-les, per descobrir finalment quina funció fan i per a què serveixen. Amb l'Enki també associarem aquestes formes amb els elements i éssers vius del nostre entorn. Amb ell descobrirem com, en bona mesura, les formes contribueixen a la clau de la supervivència dels éssers vius: menjar i no ser menjats.

Després de la representació de l'obra hi ha un col·loqui en el qual l'alumnat, amb un educador, pot parlar sobre algunes de les formes que s'han presentat a l'obra.

Ens ha encantat!!!! Però també hem tingut l'oportunitat de parlar amb l'Enki ( que es diu Isaac) ja que la M.Antònia el coneix!
Li hem fet un munt de preguntes!



Després de tanta emoció hem anat a esmorzar i a jugar una bona estona!




Amb forces renovades hem anat disfrutar de les exposicions.



 





I finalment hem visitat el bosc inundat!