dimecres, 29 de maig del 2013

Els Planetes visiten l'espai Joan Brossa

Aquesta entrada ha estat elaborada pels redactors de "La Ploma de l'Orlandai", la nostra revista digital:
Els nens i nenes de la classe dels Planetes van anar a visitar l’espai Joan Brossa. Els  van explicar que Joan Brossa era  un poeta molt creatiu, que jugava amb les lletres i les paraules i les convertia en altres coses, com ara objectes. Aquest tipus de poesia es deia poesia visual. 
Joan Brossa confiava en els nens i en la seva imaginació. 
Joan Brossa treballava a casa seva i era molt desordenat. Totes les seves obres i els fulls que feia els deixava per terra. Va viure a l’època grisa, que era l’època del general Franco, i quan es va morir es va reconèixer tot el que havia fet i va tenir molt d'èxit.
Els Planetes van ser una bona estona al taller de Joan Brossa, i van poder fer poemes amb objectes. Els nens i nenes van fer de Joan Brossa, treballant com ho feia ell. Al taller els van deixar molt material. Les figures que els va agradar més de fer van ser un coet i un tobogan. S’ho van passar molt bé i ho van fer perfecte.
A la escola van escollir una lletra per transformar-la en una altra cosa i pintar-la de color vermell i negre, els colors que feia servir Joan Brossa, i amb els padrins de sisè van fer una cosa semblant. 


Gerard i Víctor